Sağlıklı Gülüş Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Home / Genel / Sağlıklı Gülüş Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Sağlıklı Gülüş Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Yediklerinize ve İçtiklerinize Dikkat Edin

Yediklerimizde ve içtiklerimizde basit ama etkili değişiklikler sonucunda ağız sağlığımızı önemli oranlarda korumamız mümkün olacaktır.

Örnek verecek olursak, birçok insan çok şeker tüketilmesi sonrasında dişlerin çürümesinin hızlanacağını ve asidin diş yapısını aşındırdığını bilmektedir. Yapılan araştırmalar ve sonucunda bulgulara göre on kişiden dokuzu ağız sağlığının korunması için sağlıklı beslenmenin şart olduğunu biliyor.

Şekerleme ve Tatlılara Dur Demelisiniz

Sonuca bakılırsa birçok insan sağlıksız dişe neyin neden olduğunu biliyor. Araştırma sonucuna bakılacak olursa sağlıklı beslenme ile ağız sağlığımızı koruyabileceğimizi birçok insan biliyor demektir. Bu aşamadan sonra geriye kalan ise doğru olduğunu bildiğimiz şeylerin üzerinde durmak ve uygulamak gerektiğidir. Yani şekerleme ve tatlılardan uzak durarak sağlıklı besinleri tercih etmemiz gerekmektedir.

Suyun ve Sütün Tüketilmesi Çok Önemli

Sağlıklı beslenmemek dişlerin çürümesine yol açıyor evet. Daha da önemlisi gülümsemelerinize şekerli yiyeceklerden daha çok zarar veren bir konu var.

Tabiki asitli içecekler! Bu içecekler diş ve diş etlerimizi çevreleyen yapıya zarar vermektedir. Özellikle diş minelerini yumuşatarak onların aşınmalarına sebep olmaktadır. Diş minelerinin zarar görmesi ise daha hassas olan dentin tabakasının ortaya çıkmasına neden olur. Bu tam anlamıyla diş erezyonudur. Diş mineleri aşınarak dişlerimizin daha hassas duruma gelmelerine ve bunun da ağrı ve başka rahatsızlıklara sebebiyet vereceğini unutmamak gerekir.

Ağız ve diş sağlığınız için Ankara İncek Diş Kliniğimizi ziyaret ederek kontrollerinizi aksatmadan diş sağlığınıza değer verin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.